vrijdag 12 november 2010

Wedstrijdverslag Sportlust - jeMoerkapelle

Sportlust 8 - Moerkapelle 4 6-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Moerkapelle op het programma. Moerkapelle had even veel wedstrijden gewonnen als verloren en neemt hiermee een stevige plaats in de middenmoot in bezit. Sportlust 8, bezig aan een goede reeks, zou hier normaal gesproken geen moeite mee hebben. Ook vandaag was dit weer niet het geval. Na een stroef begin, kreeg Sportlust steeds meer de overhand en bij vlagen werd er lustig op los gecombineerd. Dit resulteerde dan ook snel in de 1-0 voorsprong door Matthijs. Na een hoge voorzet van Willem werkte matthijs vanuit een moeilijke hoek de bal in het goal. Na een mooie actie van Rick kon Mathijs ook voor de 2-0 aantekenen. Vervolgens zette Rick ook nog Ronald in werking en deze schoof de bal in de lange hoek. Jeffrey pikte ook nog zijn doelpuntje mee door een de slotfase van de eerste helft een vrije trap binnen te schieten. Al ging de keeper van Moerkapelle hier niet geheel vrijuit. Na enig commentaar van de tegenpartij op de scheidsrechter kon een speler nog inrukken met de rode prent, maar na enig overleg kon Moerkapelle toch weer verder spelen met 11 man, na een kleine straf van 5 minuten. Gelukkig, want zo hadden we nog een beetje een wedstrijd te spelen op de zaterdagmiddag. Na een makkelijk gegeven strafschop kon Moerkapelle iets terugdoen en de 4-1 maken. Al met al weer een puike 1e helft van onze broeders uit Woerden en Sportlust kon met een gerust hard een bakje thee nuttigen.

De 2e helft verliep een stuk rommeliger. Er werden minder combinaties gemaakt en ballen werden makkelijk ingeleverd. Al werden er zo nu en dan nog wel mooie aanvallen opgezet. Zo zat Joeri een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar helaas voor hem, kon hij zijn doelpuntenaantal in de competitie niet verdubbelen. Ronnie besloot zijn doelpuntengemiddelde wel iets op te voeren door een vrije trap door de benen van de keeper te schieten. Wederom ging de keeper weer niet vrijuit, misschien weet hij nog niet dat je handen mag gebruiken als je op doel staat. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Matthijs zijn 3e in de wedstrijd na een snelle 1-2combinatie met Willem. Matthijs was hierdoor overduidelijk de Man of the Match en heeft zich inmiddels naast Rick op de topscorerslijst genesteld. Komende zaterdag Jodan Boys 7 op het programma. Deze ploeg heeft pas 2 keer verloren en maar liefst 3 keer gelijk gespeeld. Het lijkt er op dat Jodan Boys zich niet makkelijk gewonnen geeft, maar de 6 doelpunten die ze gemaakt hebben, geeft ook aan dat ze moeite hebben met scoren.

1-0 Matthijs Noordzij (Willem Graafland)
2-0 Matthijs Noordzij (Rick van Hattem)
3-0 Ronnie Voorbergen (Rick van Hattem)
4-0 Jeffrey van Eiken (vrije trap)
5-1 Ronnie Voorbergen (vrije trap)
6-1 Matthijs Noordzij (Willem Graafland)