maandag 1 november 2010

Verslag BVCB 5 - Sportlust 8

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd BVCV 5  tegen Sportlust 8 op het programma. Van te voren wisten we allemaal dat we de punten niet cadeau zouden krijgen en gezien hun wedstrijd verslagen ging BVCB steeds beter voetballen.

Sportlust 8 speelde in een samenstelling die nog niet eerder uitgeprobeerd was en begon ook erg rommelig aan de wedstrijd. Het baltempo was veel en veel te laag waardoor Sportlust moeite had het spel te maken. Na zo’n 15 minuten had Sportlust de 1e kans door uit een vrije trap vol op de lat te knallen. BVCB die al vroeg bezig was met het irriteren van Sportlust kreeg loon naar werken uitbetaald, na een prima Low-Kick van Kreeke mocht hij vertrekken met een rode kaart. Gelukkig liet Sportlust zich niet gek maken en werd de positie van Kaas opgeofferd en ging Bart een linie naar achter en Raoul naar voren. Joeri die zichzelf nutteloos vond ging eruit voor Rick en Matthijs nam de plek van Kreeke over in de spits. Door al deze omschakelen ging Sportlust wat beter voetballen en kregen wij als goedmaker van de scheidsrechter ook nog een penalty. Helaas werd deze nadat Bart 30 seconden recht tegenover de Keeper stond gemist maar liet hij zich niet kennen door gewoon lekker door te voetballen.

In de rust zette John nog de laatste puntjes op de i en werd Ronald ingebracht. Door de inbreng van Ronald was Sportlust direct veel sterker op het middenveld en was de aansluiting met de spitsen ook weer terug. Al snel resulteerde dit in een prachtige steekbal op Rick en wist hij deze magnifiek af te maken 0-1. Hierna leek er geen vuiltje aan de lucht aangezien BVCB nog niet echt (grote) kansen had weten te creëren. Helaas wist BCVB toch te scoren nadat er bij de 1e paal over de bal werd geroeid bij een corner. De bal viel voor de voeten van de spits en prikte de bal erg simpel binnen 1-1. Dit betekende voor Sportlust dat ze nog extra gas moesten geven met de 10 man die ze nog in het veld hadden staan. Rond de 80e minuut wist onze Man of the Match via een frommel actie de bal er opnieuw in te prikken en was het geloof weer helemaal terug bij Sportlust 1-2. Hierna wist onze ingebrachte vriend Snavel d.m.v. een rush over zo’n 60 meter Beus simpel te bereiken en schoof hij deze netjes binnen 1-3.

Al met al een prachtige teamprestatie doordat we zo vroeg met 10 man kwamen te staan en toch het betere van het spel wisten te brengen. Volgende week Moerkapelle thuis en zullen er weer de broodnodige punten gepakt moeten worden aangezien Zwammerdam 4 zich ook heeft aangemeld als titel kandidaat door alles te winnen net als Bodegraven 2. Overigens treffen deze 2 teams elkaar volgende week.

0-1   Rick van Hattem
1-2   Rick van Hattem
1-3   Dennis Boëseken

1 opmerking:

  1. http://www.bvcb.nl/5/weblog/9055/De_verkeerde_tegenstander_op_het_verkeerde_moment_.html

    Ook erg leuk om te lezen

    BeantwoordenVerwijderen