maandag 29 november 2010

Wedstrijdverslag OVS - Sportlust

Afgelopen zaterdag mocht Sportlust 8 & Friends aantreden tegen de selectie van OVS 1/A1. Een serieuze test voor Sportlust om er achter te komen waar we nou precies staan. De heenreis ging al bijna helemaal goed, maar 2 auto’s die de weg naar Oudewater niet konden vinden en de warming up verliep ook al vlekkeloos, zonder ballen. De beginfase verliep vrij onrustig op een erg moeilijk bespeelbaar veld. OVS kreeg in deze beginfase een aantal grote kansen maar wisten deze niet af te ronden. Daarna begon Sportlust steeds sterker te voetballen en ontstonden er ook kansen voor Sjoerd. Nadat Sjoerd Jurgen op de achterlijn wist te passeren wist hij de bal net niet binnen te schieten. 2 Minuten voor rust was het dan zover, Mark Pels wist de bal niet lekker weg te werken achterin waardoor OVS vrij gemakkelijk de 1-0 kon binnenschieten. Voor Sportlust 8 betekende dit de 1e achterstand van dit seizoen.

Na rust werd de geen zin spier van Joeri los gegooid en mocht hij invallen voor de geblesseerde Ronald. Patrick Baars hield het in de rust ook voor gezien waardoor Sportlust zonder wissels de 2e helft in ging. Na een wat makkelijk gegeven vrije trap wist OVS de voorsprong uit te breiden naar 2-0. Kort daarop werd het ook zelfs 3-0 na een prachtig geplaatst schot. Ondertussen kreeg Sportlust ook grote kansen. Helaas had onze Spits de dag ervoor weer te diep in het glaasje gekregen waardoor hij 3x een 1op1 kans om zeep hielp. Gelukkig was het daarna wel raak en kon hij als nog zijn goaltje mee pikken 3-1. Met nog 10 minuten te spelen kon het wel eens een gekke middag worden. Vooral toen Matthijs Noordzij ook de 3-2 binnenschoot besefte Sportlust dat er misschien wel meer in zat dan een nederlaag. Na een spannende slotfase waarbij OVS en Sportlust nog een aantal kansen kregen bleef de eindstand op 3-2.

3-1 Rick van Hattem
3-2 Matthijs Noordzij