maandag 13 september 2010

Verslag Sportlust 8 - Gouda 5

Sportlust 8 – Gouda 5

Onder het oog van een aantal spelersvrouwen stond vandaag de 2e bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen Gouda. Helaas konden we niet in onze eigen shirtjes aantreden omdat de tegenstander deze outfit blijkbaar ook relax vond.
Het begin van de wedstrijd verliep een beetje rommelig, het was effe zoeken naar de juiste handelingen. Aan de hand van Timon Pels (man of the match) kwamen de eerste van het legioen aan kansen voor Sportlust. Het was dan ook wachten op de 1-0, deze kwam van de voet van Kreeke. Na goed te zijn weggedraaid van zijn tegenstander gaf hij een smerig puntertje in de linkerhoek.
Sportlust bleef doordrukken op de helft van de tegenstander. Timon kreeg op het middenveld de bal ingespeeld, hier deed hij dingen mee waar iedereen alleen maar van kan dromen. Een tip-toppie, een panna en uiteindelijk een verwoestende knal 2-0! Helaas door knap filmwerk is deze niet vastgelegd.
Langs de zijlijn was het echt genieten om al deze talenten aan het werk te zien. Willem Graafland zorgde met een droge knal voor zijn eerste en het 3e doelpunt van Sportlust voor de 3-0 ruststand.
Na rust een nieuw elftal binnen de lijnen, dit was merkbaar ook. Het was weer even zoeken naar de juiste handelingen en daar maakte de tegenstander gebruik van.
Een heerlijke vrije trap en een snelle counter zorgden ervoor dat binnen een tijdsbestek van 10 minuten was de 3-0 voorsprong gekrompen naar 3-2.
Sportlust moest weer aan de bak en dat werd begrepen, eerst nam Ronald Voorbergen snel een vrije trap. De keeper was zijn muur nog aan het goedzetten maar daar had Ronald geen boodschap aan en draaide de bal in de vrije hoek, 4-2!
Ook verder in de 2e helft kreeg Sportlust onder het oog van het publiek genoeg kansen om tot een monsterscore te komen, helaas werden er veel kansen gemist. De irritatie liep hoog op bij Gouda en de scheidsrechter vond het nodig om er een speler met rood af te sturen.
Na goed voorbereidend werk van Sander Eberwijn kon Sjaak Haasnoot zijn eerste goaltje prikken 5-2 en de wedstrijd was gelopen.
Niels Palm beloonde een prima wedstrijd door de 6-2 in de touwen te schieten.
Op het einde van de wedstrijd liep het nog bijna uit de hand, een aanslag op Dave was hier de oorzaak van. De scheidsrechter vond het mooi geweest en blies voor de laatste keer op zijn fluit. 6-2 een prima resultaat, op naar de eerste competitiewedstrijd, zaterdag Rohda ’76 uit.